POSLOVNE ZONE HRVATSKA

Bjelovarsko-bilogorska županija

GRAD BJELOVAR

Zona - ISTOK 1

Kontakt informacije:
Adresa Trg Eugena Kvaternika 6, 43000 Bjelovar, Hrvatska
Tel / Fax Tel/Fax: +385 43 221-590 | +385 43 221-588
Email .(Morate imati omogućen JavaScript kako biste vidjeli ovu e-mail adresu).(Morate imati omogućen JavaScript kako biste vidjeli ovu e-mail adresu)

Poduzetničke zone | Zona - ISTOK 1Poslovna zona ISTOK 1 smještena je desno od prometnice Bjelovar - Đurđevac na istočnom dijelu grada. Prilaz zoni ostvaruje se Bilogorskom ulicom i njenim odvojkom prema zoni. Cjelokupna površina zone podijeljena je na 15 parcela od toga 10 manjih parcela površine oko 2000 m2,  dok je 5 većih parcela površine oko 4000 m2. Zona je u funkciji poduzetnika, a predviđena je za servisne i tiše proizvodne pogone, skladišta, radionice, manje pogone i sl., bez zagađivanja zraka i bez opasnosti od požara ili eksplozija. Veličina zone Istok 1 je cca 6 ha.

RAZVOJ ZONE

Zona je opremljena kompletnom komunalnom infrastrukturom, instalacijama zemnog plina, vodovoda, električne niskonaponske mreže i telekomunikacijskim instalacijama. Kako je zona inkorporirana u već postojeću stambeno poslovnu zonu ISTOK, vrlo velika pažnja posvetiti će se zaštiti okoliša. U proljeće 2007. godine na zoni će se urediti zeleni okoliš i postaviti fini asfalt.

Uloga Grada Bjelovara

Ugovorom od siječnja 2005. godine reguliran je odnos između Grada i vlasnika parcela kojim poduzetnici u roku dvije godine moraju započeti sa izgradnjom objekata, a ukoliko ne uspune ugovorom reguliranu obvezu, pravo prvokupa na zemljišnu parcelu ima Grad Bjelovar.

Uz vrlo prihvatljivu cijenu zemljišta (50,00 kn/ m/2), Grad Bjelovar dao je olakšice investitorima na zoni Istok u smislu smanjenja plaćanja komunalnog doprinosa za 50% u odnosu na kubni metar izgrađenog objekta, odnosno još 20% smanjenje doprinosa ukoliko se započne sa izgradnjom objekata u 2005. godini. Tu pogodnost iskoristilo je četvero poduzetnika koji su započeli sa izgradnjom u tekućoj godini. U 2007. godini 4 hale su u funkciji, 4 su pred završetkom, a ostali poduzetnici uskoro kreću u izgradnju hala. Unutar poslovne zone Istok biti će ukupno stotinjak zaposlenih djelatnika, s tim da je u taj broj uključeno i zapošljavanje novih 30-tak radnika.

Fotografije: (za uvećani prikaz kliknite na malu sliku)

Poduzetničke zone | Zona - ISTOK 1Poduzetničke zone | Zona - ISTOK 1Poduzetničke zone | Zona - ISTOK 1Poduzetničke zone | Zona - ISTOK 1


<< Povratak na GRAD BJELOVAR

Web Analytics