WMD - HOSTING AKCIJA 1+1

open source

18 +
GODINA ISKUSTVA
10000 +
KORISNIKA
73
ZEMLJE SVIJETA
SVE ZA WEB NA JEDNOM MJESTU
vi ste ovdje

KORISNI PROGRAMI (CMS, Web shop, Skripte, Web alati)

Radiant CMS

Radiant CMS je open source CMS (content management system) dizajniran za male timove.

Radiant CMS sadrži:

• Elegantno korisničko sučelje
• Fleksibilni predlošci, dijelovi stranica i korisnički jezik za tagove
• Prvoklasni extension/plugin sustav
• Jednostavna korisnička dopuštenja i management

Zahtjevi:
phpMyVisites

phpMyVisites je besplatan i moćan open source (GNU/GPL) software za statistiku i mjerenje pogleda za web stranice.
phpMyVisites daje mnoštvo podataka o posjetiocima na internet stranice, za posjećene stranice, upotrebljen software ili hardware, itd…  Instalacija je potpuno automatizirana i vrlo jednostavna.
Statistike su potpune i koriste mnogo čistih grafičkih prikaza kako bi se prezentirale informacije.
Ovaj program za web analitiku preveden je na 30 jezika.

Zahtjevi:

phpMyVisites

Drupal

Drupal je besplatan paket alata koji omogućuje pojedincu ili grupi korisnika da lagano objave, održavaju i organiziraju sadržaje na svojim web stranicama. Tisuće ljudi i raznih organizacija već koriste Drupal da bi poboljšali rezultate svojih web stranica primjerice razni web portali za komunikaciju, poslovni web site-ovi, osobne web stranice, aplikacije za e-trgovinu, društveni site-ovi i sl.
Drupal je spreman za korištenje od trenutka kada završi njegov download. Ima web instalaciju vrlo laku za korištenje. Ugrađena funkcionalnost, kombinirana sa pregrštom besplatnih raspoloživih add-on modula, omogućit će Vam funkcije kao što su: CMS, blog, forumi, peer-to-peer mreže, newsletteri, galerije slika, upload i download dokumenata i još mnogo toga. Drupal je open source software kojeg su razvijali i održavaju ga tisuće korisnika i developera.

Zahtjevi:
PrestaShop

Na internetu izgled jest važan. U mnogo slučajeva možete zaista prosuditi internet stranicu prema njenom izgledu!

PrestaShop rješenje za e-trgovinu izgrađeno je kako bi se iskoristila prednost naprednih 2.0 inovacija kao što su dinamični sadržaji pokretani AJAX-om i ergonomija budućnosti. PrestaShop vodi korisnike kroz Vaš katalog proizvoda inteligentno i iscrpno, pretvarajući zainteresirane posjeititelje u redovite kupce.

Trgovci cijene “Back Office” koji je vrlo lagan za korištenje, a namijenjen je za detaljno podešavanje njihovog “Front Office-a” odnosno same e-trgovine. Funkcije se ovdje dodaju redovito pa trgovci ne moraju ovisiti o nekom drugom kako bi podešavali izgled i izvedbu svoje e-trgovine.

Web developeri cijene čistu stukturu PrestaShop koda koji se vrlo lako može prilagoditi potrebama korisnika za brzim promjenama. Zahvaljujući upotrebi CSS-a i premjestivim blokovima modula, PrestaShop e-trgovina može se prilagoditi malim ili srednjim trgovinama koje često rade sa vrlo kratkim rokovima.

Predan tim PrestaShopa i njegova rastuća zajednica korisnika udružuju snage kako bi se popravili “bugovi” i dodale nove funkcije, baš kao svaki ugledan i ozbiljan proizvođač software-a.

PrestaShop Vam nudi da isprobate online demo i nakon toga preuzmete aplikaciju na Vaše računalo i to potpuno besplatno.

Pridružite se Open Source revoluciji!

Zahtjevi:

- Linux, Unix, Windows
- Web Server (Apache 1.3 +, IIS 6+)
- PHP 5.0 +
- MySQL 5.0 +

PrestaShopgPrestaShop

b2evolution

b2evolution moćan je alat za blog koji možete instalirati na Vaš web site. Uključuje sve sastavnice tradiconalnog bloga i proširuje ih sa naprednim sadržajima i dodaje rad sa datotekama i fotografijama, napredne “skinove”, podršku za više blogova te detaljne korisničke postavke dopuštenja.
Besplatan je, open-source (GPL) te radi na svakom web serveru koji sadrži PHP+MySQL, a dostupan je na mnogo stranih jezika.

Zahtjevi:

PHP+MySQL

eyeOS

eyeOS je desktop sustav baziran na webu. Sa eyeOS-om možete pristupiti svojim podacima ili aplikacijama bilo kada sa bilo kojeg mjesta. Virtualni ured u Vašim rukama, bez potrebe da bilo što instalirate na svom računalu. Sve “živi” u pretraživaču, za Vas i Vaše radne kolege. eyeOS je besplatan “open source” software. Postavite besplatno račun na našim serverima, a ako želite instalirajte ga na svoj server. Olakšajte si život pomoću virtualnog word procesora, kalendara, file managera, messengera, pretraživača i ostalih aplikacija.

Zahtjevi:

eyeOSeyeOSeyeOS

openWYSIWYG

Potpuno besplatan WYSIWYG editor za sve preglednike koji sadrži rich-text editiranje koje će Vam biti potrebno da biste poboljšali Vaš CMS. Postavljanje openWYSIWYG-a je vrlo jednostavno, u trenutku možete svaki textarea pretvoriti u moćan WYSIWYG editor u samo par redaka jednostavnog koda. OpenWYSIWYG daje Vam potpunu kontrolu nad formatiranjem teksta.

Što čini openWYSIWYG tako posebnim?
• Moćno sučelje za editiranje
• Poboljšano kreiranje tablica
• Kompatibilan sa svim preglednicima
• U cijelosti kodiran u JavaScript-u
• Padajući izbornici sa pregledom formatiranja
• Open source licencija
• Uglađeno korisničko sučelje

 

Zahtjevi:

openWYSIWYG

Apache Lenya

Apache Lenya je “open source” Content Management System. Temelji se na otvorenim standardima kao što su XML i XSLT. Jedna od njegovih sastavnica je Cocoon, Apache Software zaklade. Lenya podržava WYSIWYG editore. Urednici Vašeg site-a ne moraju znati XML. Ovo je moguće zahvaljujući XML i XSLT podršci te XML shemi na strani korisnika. Upravljačko sučelje dopušta naprednim korisnicima da nadgledaju CMS i obavljaju podešavanje.

Zahtjevi:

Application Server 4 ili više, Java/XML/XSLT/Javascript/JSP

Web Analytics