WMD - HOSTING AKCIJA 1+1

xml

18 +
GODINA ISKUSTVA
10000 +
KORISNIKA
73
ZEMLJE SVIJETA
SVE ZA WEB NA JEDNOM MJESTU
vi ste ovdje

KORISNI PROGRAMI (CMS, Web shop, Skripte, Web alati)

Apache Lenya

Apache Lenya je “open source” Content Management System. Temelji se na otvorenim standardima kao što su XML i XSLT. Jedna od njegovih sastavnica je Cocoon, Apache Software zaklade. Lenya podržava WYSIWYG editore. Urednici Vašeg site-a ne moraju znati XML. Ovo je moguće zahvaljujući XML i XSLT podršci te XML shemi na strani korisnika. Upravljačko sučelje dopušta naprednim korisnicima da nadgledaju CMS i obavljaju podešavanje.

Zahtjevi:

Application Server 4 ili više, Java/XML/XSLT/Javascript/JSP

Poveznice: cms xml amaxus
Amaxus

Amaxus, sustav za upravljanje sadržajem baziran na XML-u od tvrtke Box UK je CMS sa mogućnošću pa pokreće višestruke intranete, ekstranete i internet stranice.

Neki od pozitivnih strana Amaxusa: intuitivno desktop sučelje, jedinstveno sučelje bazirano na internet preglednicima je veoma jednostavno za korištenje te zahtijeva manju, tj kraću obuku ljudi, manje troškove i brze rezultate; suglasnost sa internet standardima, baziran na XML-u i današnjim web standardima, sistem podržava višestruke izlazne kanale i eksternu komunikaciju; neograničena mogućnost korištenja, ne postoji ograničenje na broj dokumenata i korisnika koji se mogu služiti sustavom; baziranost na internet preglednicima, sustavu se pristupa kroz standardni internet preglednik bez potrebe za ikakvim dodatnim programima; višestruka funkcionalnost, jedna instalacija može se koristiti za pokretanje jedne ili više internet stranica, intraneta, ekstraneta ili drugih internetskih aplikacija; fleksibilnost, modularna struktura sustava pruža klijentima mogućnost odabira vrste sustava pri instalaciji da bolje odgovara njihovim trenutačnim potrebama i financijskoj situaciji te mogućnost nadogradnje kada se pojavi potreba.

Zahtjevi:
Ajato

Ajato je CMS (Content Management System) koji koristi Lua skriptni jezik http://www.lua.org. Ajato može biti blog, e-tgovina, društvena mreža, manager projekata i to sve u jednom! Ajato koristi Kepler http://www.keplerproject.org projekt za interakciju sa Web-om, SQL-om i XML-om. Nadahnut je Drupal CMS-om http://drupal.org

Zahtjevi:

MySQL, mSQL, SQLite, PostgreSQL, DB2 i MSSQL

Poveznice: xml wcms acumium
Acumium Web Content Management System

Acumium sustav za upravljanje web sadržajem je snažan i bezbolan način da administrirate Vaš kompletan posao i potrebe poslovnih procesa na internetu. Acumium WCMS Vam omogućuje da radite promjene na svojoj internet stranici jednostavno i brzo, bez upotrebe kompliciranih programskih jezika ili trošenja novca na treće osobe koje će to raditi umjesto Vas. Sa Acumium sustavom za upravljanje web sadržajem možete jednostavno izvršavati promjene na tekstu, slikama, naslovima i linkovima u samo nekoliko minuta. Sve što Vam za to treba je veza na internet.

Sa pravim sustavom za upravljanje web sadržajem, nema potrebe za fizičkim HTML stranicama i kompliciranim bazama podataka, one ne postoje kao takve. Vaš sadržaj na internet stranici je upravljan sa XML tehnologijom dizajniranom specifično da pojednostavi posao koji je potreban da bi se upravljalo web sadržajem. Dobijete jednostavne za korištenje (easy-to-use) forme predložaka integrirane u internet stranicu za brz pristup sadržaju na stranici. Ove forme diktiraju “Fixed” i “Editable” područja, tj. područja koja su statična te nepromjenjiva i područja koja možete mijenjati.

Zahtjevi:
Web Analytics